Mobiliteitsdienstverband: Ervaringen uit de Praktijk

 

Ard Koopman, Vers Gebrandweer

“PROFAS heeft me op nuchtere en professionele manier geholpen om keuzes te maken.”

PROFAS begeleidt mij sinds april 2017 bij de zoektocht naar een volgende stap in mijn loopbaan. Ik heb gekozen om zelfstandig ondernemer te worden met een mobiele espressobar. Het is een weg met zowel hoogtepunten als soms moeilijke fasen. Maar ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt, want ik ontwikkel mezelf hierdoor enorm. Aan anderen die in een soortgelijke situatie zitten als de mijne, wil ik benadrukken dat ik de schouders er zelf onder heb gezet om te komen waar ik nu sta. Hiernaast heeft PROFAS me steeds op nuchtere en professionele manier geholpen om keuzes te maken en door te zetten. Voor dit feit ben ik het PROFAS-team erg dankbaar en dit gun ik iedereen.

Bekijk de website van Ard.

 

Erik Mathlener, Storymanagement

“Mijn ambtenarenbestaan ging ik verruilen voor het leven als zelfstandige business storyteller.”

Een spannende periode. Onzeker ook, want ik had nog geen enkele klant. Ik werd door PROFAS erg goed begeleid. Een externe coach hielp me uit te vinden wat ik goed kon en hoe ik mijn producten aan de man kon brengen. En van Dick Mulder leerde ik onder andere de financiën op een rijtje te zetten. Ze hielden me een stevige spiegel voor en trokken me uit mijn comfortzone. Ik weet nog goed hoe Dick de lastige klant speelde in een training acquisitie-bellen. Pffff. Het was niet altijd makkelijk maar hun aanpak heeft wel gewerkt. Intussen ben ik 6 jaar verder en heb een goed lopende business en ben nu véél gelukkiger. PROFAS, enorm bedankt!

Bekijk de website van Erik.

Judy Hoekstra - dr. Hook

Judy Hoekstra, dr. Hook

“Zeer deskundig, vriendelijk en behulpzaam. Daarbij voldoende zakelijk om alles goed te regelen.”

Ik heb Profas en de mensen daar als heel behulpzaam, vriendelijk ervaren. Veel kennis en ervaring. Ook altijd bereid dit voor je in te zetten, mee te denken en te helpen waar nodig. Daarbij wel je de vrijheid laten houden die je zelf nodig vindt. Al met al: een hele goede ervaring!

Bekijk de website van Judy

 

walter klerks freedom events


Walter Klerks, Freedom Events

“PROFAS heeft mij ondersteunt in het meer vanuit eigen kracht werken.”

Het is ruim 7 jaar geleden dat ik, na 9 maanden onder begeleiding van Profas, geheel zelfstandig als ZZP’er werkzaam werd. Mijn eerste jaren als organisatieadviseur was ik actief bij DUO. Daarna ben ik me actief gaan richten op overheden om meer maatschappelijke impact te hebben. Ik heb me toen aangesloten bij Pentascope, een coöperatie waarin vaste medewerkers en ZZP’ers samen eigenaar zijn van de organisatie en allen samenwerken vanuit de gedachte dat je samen meer bereikt en meer impact hebt dan alleen. Zo heb ik allerlei mooie projecten gedaan bij diverse gemeenten, overheden en zorginstellingen. Ik heb het als fijn ervaren om echte collega’s te hebben, daarmee gericht samenwerken, klussen te doen en een organisatie te vormen en toch de eigen zelfstandigheid behouden.

Bekijk de website van Walter

 

Bram Hakkenberg, PuurBram

“Heel gericht op de persoon.”

Na een periode vol twijfel de stap gemaakt om een jaar lang door Profas Mobility Overheid B.V. begeleid te worden. Een juiste keuze. Door de persoonlijke begeleiding word je uitgedaagd over jezelf en je toekomst na te denken. Daarnaast om ook praktisch aan de slag te gaan. Voor mij is dit geworden de start van een eigen bedrijf in coaching en training. De begeleiding hier naar toe heb ik als heel positief ervaren. Ook het toewijzen van een coach is heel praktisch en vooral leerzaam geweest. De ondersteunende workshops werden gegeven door deskundige trainers en hielpen om verder te werken aan mijn toekomst. Ik ben Profas dankbaar voor de inzet en de mogelijkheden die ze mij hebben geboden. Ik zal nu op eigen kracht verder gaan met het werken in mijn eigen onderneming.

Bekijk de website van Bram.

Johan van den Bosch

“Een zeer waardevol traject.”

Ik heb Profas als een zeer betrokken en deskundige organisatie ervaren. In de gesprekken met mijn coaches zijn een aantal zaken op z’n plek gevallen. Dit heeft mij rust en vertrouwen gegeven. Ik denk met veel plezier terug aan dit traject dat me heel veel heeft gebracht.

 

Rian Philipsen

“Interessant en veel geleerd.”

Ik vond het traject met de loopbaanadviseur goed en heb veel geleerd over mezelf; kortom een prettige tijd na al die jaren werken. De opleiding die ik vervolgens gedaan heb en de stage vond ik ook goed. Al was het in het begin wel wennen om te leren en als stagiaire door het leven te gaan. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel coaching gehad in positieve zin dus. De fase die daarna kwam was “mijn aanbod” in de markt zetten. Dit viel toch wel een beetje tegen. Maar door de coaching en sollicitatietraining kwam ik toch een heel eind. Tijdens mijn stage heb ik SAP gedaan en dit was een vereiste voor de baan die ik nu heb via het uitzendbureau. Ik was 23 jaar nooit gewend om te solliciteren en daarbij had ik PROFAS toch nodig.

Alida Michels

“Goede begeleiding op maat.”

Via Profas heb ik de stap gemaakt van een dienstverband naar zelfstandig ondernemer. Profas heeft me uitstekend begeleid, steeds gekeken naar wat ik nodig had om door te kunnen, en dat ook geboden. Aan de workshops en de 1-op-1 begeleiding heb ik erg veel gehad. Blij dat mijn werkgever me de mogelijkheid heeft geboden dit traject bij Profas te doorlopen.

Angela

“Meer vertrouwen en zeer geholpen met de tips.”

Ik vond mijn mobiliteitsdienstverband een waardevol traject. Ik heb de tijd gehad voor mijzelf, om weer energie te krijgen en om te verwerken. Spiegel voor gekregen, is wel prettig. Meer vertrouwen gekregen. Meest geholpen met de tips. Een prettiger leven door zelfstandig te zijn.

Thea

“Ik heb veel over mijzelf geleerd.”

Ik herinner mij de prettige wijze waarop met mij omgegaan is tijdens de mobility periode. Ik heb veel van jullie en over mijzelf geleerd in de verschillende coaching sessies. Vooral de collegiale sfeer waarin die gesprekken plaatsvonden, stimuleerde mij zeer.

Ad

“Ik zou het zo weer doen.”

Veel baat bij gehad. De tips en de hulp die geboden werden. Voordeel: voor eigen toekomst werken. Zou het zo weer doen.

Theo

“Ik ben een beter mens geworden.”

Het jaar heeft mij geholpen, ik ben er een beter mens van geworden. Ik ben rustiger geworden, ook door de thuissituatie. Op termijn verder met zelfstandig ondernemer.

Mark

“Anders dan meer van hetzelfde.”

Opleiding tot docent gevolgd. Eerste lessen moeilijk, ik wilde te snel. Begeleiding van PROFAS had toegevoegde waarde, anders dan meer van hetzelfde. Prettig dat ik de ruimte en vrijheid kreeg. Prettige afwisseling in de gesprekken met de loopbaancoach en de job coach.

.